להזמנות: 03-5178568

אורז תאילנדי

מבוא לאורז וזני אורז נפוצים בתאילנד

 

אם יש מרכיב אחד שניתן להגדיר אותו כ-"לב" של המטבח התאי זה אורז. אורז בתאילנד הוא המרכיב הכי חשוב לא רק במטבח התאילנדי, אלא גם בתרבות ובכלכלה התאילנדית הכפרית.

בימי עבר ובמידה רבה גם היום באזורים החקלאיים כגון חבל איסן, הביטחון המשפחתי בוסס על שדה האורז והמבנה לאחסון האורז. כל משפחה תדאג לרוב לשמור לעצמה כמות מספקת לשנה ואת השאר תמכור.

עם מעל ל 9 מיליון הקטרים של שדות אורז, תאילנד היא אחת מיצרניות ומייצאות האורז בעולם. חלקים נרחבים מהכלכלה הכפרית סובבים את שדות האורז עם קרוב למחצית מהאוכלוסיה שמתפרנסים ישירות ובעקיפין מגידולו.

חשיבותו של האורז טמונה גם בטקסים שנערכים ברחבי המדינה לכבוד יבולים מוצלחים. בבנגקוק עורכים טקס זריעה בארמון בנוכחות בני המלוכה ובכפרים עורכים תהלוכה עם חתול עליו משפריצים מים. האמונה גורסת כי קולות חתול מילל מגדיל את היבול.  

 

זני אורז עיקריים בתאילנד

 

גידול האורז בתאילנד מתחלק לשני סוגים עיקריים. היסמין והאורז הדביק המאפיין את המזרח והצפון. עיקר הגידול המודרני (והגידול לצרכי ייצוא) מתמקד בזן היסמין.

קראו על אורז יסמין

 

אורז דביק (סטיקי רייס)

הזן השני הוא האורז הדביק, ה"סטיקי רייס"  המכונה אורז גלוטוני בשל הדביקות הגבוהה שבו. למרות כינויו הוא אינו מכיל גלוטן ואינו בעייתי לרגישים לגלוטן כמו כל סוגי האורז האחרים.

קראו על אורז דביק 

 

התאילנדים משתמשים באורז במאות סוגים של מתכונים בכל הוורסיות השונות החל מאידוי, בישול, קינוחים ועד קמחי אורז לאטריות.

דרך אכילת האורז משתנה גם היא ממנה למנה. במנות "רטובות" יותר כגון תבשילי קארי, מוקפצים (לא אטריות) וכיוצא בכך האורז מוגש לבן, נקי ונטול טעמים. התאילנדים נוהגים להשתמש באורז כבסיס ובכל פעם מתבלים מעט ממנו עם התבשילים.

במנות אחרות, בעלות אופי "יבש" יותר ניתן לאכול עם סטיקי רייס שהוא אורז שנאכל בידיים והוא פחות סופח נוזלים מטבעו.

באתר תמצאו מתכוני אורז רבים ומגוונים להכנה ביתית. לפני המתכונים, טיפ קטן לבחירת אורז. צריך לוודא כי הגרגירים חלקים, לא סדוקים, גם לא בקצוות, עם צבע אחיד ולא מצהיב וללא גרגירים קטנים של התפוררות המצביעים על התישנות האורז. 

בתיאבון!

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: