להזמנות: 03-5178568

המזווה התאילנדי

רשימת מוצרים הכרחית לבישול תאיי

 

המזווה התאילנדי

להלן מבוא קצר על חומרי גלם וחומרי תיבול נפוצים במטבח התאילנדי. בכל אחד מהנושאים תמצאו באתר גם הרחבות נוספות. נעזרנו בהכנת הכתבה בעודד כליף, הבעלים של חברת היבוא מזרח מערב. 

 

 

אורז

המטבח התאיי הוא מטבח ששם דגש על הכנה במקום מחומרים טריים. מזווה תאילנדי יהיה מבוסס מעל לכל על אורז מזן יסמין שמשמש כלחם. לצד היסמין נהוג גם להגיש את חלק מהמנות עם אורז דביק- סטיקי רייס- שמוכן בשיטת אידוי.

ראו את המבוא המורחב על אורז

 

חומרי גלם

בנוסף, המטבח התאילנדי עושה שימוש נרחב בבשר לבן, עוף, בקר (באפלו בארץ המקור), דגים ופירות ים, לצד שלל פירות טרופיים כגון מנגו, בננה, פפאיה, אננס וקוקוס, והרבה ירקות טריים וחלוטים, ועשבי תיבול.

קראו עוד על חמורי גלם וירקות תאילנדיים

 

שורשים ועלים

לצרכי תיבול התאילנדים נוהגים להשתמש בשלל עשבי תיבול טריים כגון כוסברה, נענע, וריחן. בתאילנד קוראים לזן הנפוץ קפאו, והוא הכי מזכיר בטעמו את הריחן הפרסי. לצד העשבים הטריים נוהגים להשתמש בעלי קפיר ליים (ניתן להשיג רק יבשים בארץ), שורש גלנגל (מזכיר במראהו את הג'ינג'ר), ג'ינג'ר, ולמון גראס.

קראו עוד על שורשים, עלים ועשבי תיבול תאילנדיים

 

רטבים תאילנדיים

בנוסף, לתיבול התבשילים משתמשים בסוגי סויה שונים – כהה לבישול ובהירה לתיבול- נאם פלה (רוטב מי דגים) להמלחה, רוטב שעועית חומה, רטבים על בסיס חומץ אורז ופלפלי צ'ילי, ורוטב צ'ילי מתוק חריף.

ראו עוד על רטבים במטבח התאיי

 

קארי תאילדני

כמו כן, נהוג להשתמש בתבשילים רבים בפייסטים של קארי (ניתן לקנות מוכנים בחנויות האסיאתיות וגם ברשתות השיווק)- קארי אדום וירוק הם המוכרים ביותר. הקארי התאילנדי לא מזכיר את הקארי ההודי במהותו. למשעה, בתאילנד המושג "קארי" מתייחס גם הוא לתבשילי קארי בסגנון הודי על בסיס תבלינים יבשים, ומה שאנו מכנים כקארי תאילנדי למעשה מכונה בתאילנד כתבשיל חריף או "פריק גנג". באזורי האיים והדרום תבשילים רבים עושים שימוש בקארי כבסיס אותו פותחים באמצעות חלב קוקוס. 

קראו עוד על קארי תאילנדי

 

כאמור, בשונה מאוד מאשר לפני פחות משני עושרים, בזכות ייבוא מוסדר ורחב היקף לישראל (גם של ורסיות כשרות לכל דבר) כיום ניתן לכוש בנקלה את מרבית סל המוצרים האלה במחלקות האסיאתיות ברשתות השיווק הגדולות וגם כמובן במכולות האסיאתיות המתמחות.  אז קדימה למלאכה. 

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: