להזמנות: 03-5178568

המטבח התאי

המטבח התאילנדי מבוסס על מסורת רבת שנים של בישול מחומרי גלם שהטבע נתן.

 

המטבח התאי הוא מטבח המבוסס על הכנה של חומרי גלם טריים. מקורה של המסורת התאית הקולינרית צמחה מתוך המטבחים הביתיים בכפרים שעשו שימוש בחומרי הגלם שהטבע נתן. עם השנים נדדו שיטות הבישול והאוכל לכל מחוזות תאילנד ונקרו גם השפעות מהמטבח הסיני, המלזי וההודי מה שיצר את המטבח התאי שקיים ברחובות תאילנד כיום.

 

המטבח התאילנדי עושה שימוש נרחב בבשר לבן, עוף, בקר (באפלו בארץ המקור), דגים ופירות ים, לצד שלל פירות טרופיים כגון מנגו, בננה, פפאיה, אננס וקוקוס, והרבה ירקות טריים וחלוטים ועשבי תיבול. 

 

אכילה בתרבות התאית היא מרכזית וארוחות ארוכות ומפנקות מהוות חלק נכבד מהפעילות המשפחתית חברתית. רוב המנות משותפות ומוגשות למרכז השולחן, למעט אטריות שנתפסות כמנה אישית, ואורז שהוא המקבילה התאית ללחם.

 

 

בשונה מהתפיסה המקובלת לגבי אופן האכילה, את רוב המנות התאיות אוכלים בעזרת מזלג וכף, כאשר המזלג משמש להעמסת הכף עם אורז ומעט תבשיל. התאים נוהגים להשתמש בצ'ופסטיקס  בעיקר לאכילת אטריות. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: