להזמנות: 03-5178568

יאם וון סאן טאלה

מתכון לסלט פירות ים ואטריות תאילנדי

יאם וון סאן טאלה - סלט אטריות שעועית ופירות ים

 

מנת קאב קם קלאסית של סלט פיקנטי של אטריות שעועית שקופות ופירות ים שמוגשת בטמפרטורת החדר למרכז השולחן. בגל אופייה הרענן של המנה חשוב להשתמש בפירות ים טריים בלבד.

 

כמויות ל-6 סועדים

70 גרם אטריות שעועית
2 סרטנים טריים חצויים מנוקים וללא שריון הגב
10  שרימפס נקיים מראש וחוט
10  מולים מנוקים
2 יחידות קלמרי נקי וחתוך באלכסון
בצל בינוני חתוך לפרוסות גסות
גבעול סלרי חתוך לטבעות
פלפל חריף קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)

8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
6 כפות רוטב דגים
5 כפות מיץ לימון
½ כפית סוכר
עלים מעשרה גבעולי כוסברה
5 גבעולי בצל ירוק

 

אופן הכנה

משרים את אטריות השעועית במים פושרים לשעתיים ומסננים.

ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את פירות הים אותם לבישול קצר עד שהם מוכנים ומעבירים לקערה. נזהרים מבישול יתר. שומרים את מי הבישול בסיר.

חולטים קצרות את האטריות שהושרו וסוננו ומעבירים לקערת פירות הים.

מוסיפים לקערה את הירקות ואת מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב בעדינות עד שהרוטב מתפזר באחידות.  טועמים ומתקנים תיבול.

קוצצים את הכוסברה והבצל הירוק, מוסיפים, מערבבים ומגישים מיד

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: