להזמנות: 03-5178568

מתכון לגנג קיאו וואן גאי

מתכון לקארי ירוק תאילנדי עם חלב קוקוס עוף וחצילים

 

"קנג קיאו וון גאי"

תבשיל קארי ירוק בחלב קוקוס עם חצילים ועוף

 

לארבעה סועדים

חומרים:

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

חציל ערבה גדול קלוף וחתוך לקוביות בגודל ס"מ מרובע, או- 30 חצילי שזיף תאילנדי "מקאה פראו" חצויים לאורך.

1.5 ליטר חלב קוקוס (ניתן לרכוש בקופסאות שימורים במזרח ומערב).

20 עלי קאפיר ליים (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

10 גבעולי בזיליקום (להשתמש בעלים בלבד)

2 כפות מחית קארי תאילנדי ירוק (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

3 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים פרוסים דק

3 כפות נאם פלה (מי דגים- ניתן לרכוש במזרח ומערב)

2 מטבעות סוכר דקלים כתוש ומעוך (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

 

אופן הכנה:

מניחים בסיר את מחית הקארי הירוק ופותחים אותו עם מעט חלב קוקוס על אש נמוכה כ-2 דקות.

מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס ואת עלי הקפיר ליים, ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הנאם פלה, סוכר הדלקים ואת קוביות החציל ורצועות העוף ומבשלים למשך 5 דקות נוספות עד ריכוך החצילים. מוסיפים את עלי הבזיליקום מערבבים, ומכבים את האש.  

מומלץ להגיש לצד קערת אורז לבן. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: