להזמנות: 03-5178568

מתכון לקנג קיאו וואן קונג

קארי ירוק תאילנדי עם חלב קוקוס חצילים ושרימפס

 

 

 

מרכיבים לשני סועדים:

200 גרם שרימפס קלוף

חציל ערבה גדול קלוף וחתוך לקוביות בגודל ס"מ מרובע או 20 חצילים תאילנדיים חצויים

חצי ליטר חלב קוקוס סחוט טרי (ניתן לרכוש גם בקופסאות שימורים במזרח ומערב)

20 עלי קאפיר ליים (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

10 גבעולי בזיליקום או ריחן פרסי

כף מחית קארי תאילנדי ירוק (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

פלפל ירוק חריף לפי הטעם

כף נאם פלה  וקורט מלח לפי הטעם (מי דגים- ניתן לרכוש במזרח ומערב)

2 מטבעות סוכר דקלים קצוצים בסכין ומפוררים

 

אופן הכנה:

שמים בסיר את מחית הקארי הירוק ופותחים אותו עם מעט חלב קוקוס על אש נמוכה.

מוסיפים את חלב הקוקוס, עם עלי הקפיר ליים והסוכר ומבשלים עד לרתיחה.

מוסיפים את הנאם פלה, המלח והפלפל החריף לפי הטעם. מוסיפים את החציל ומבשלים למשך 5 דקות נוספות עד ריכוך קל של החצילים.

מוסיפים את השרימפס למשך כ- 3 דקות עד שהצבע מאדים והשרימפס מתכווץ לתוך עצמו. מוסיפים את עלי הבזיליקום מופרדים מהגבעול, מערבבים, ומכבים את האש.  

מומלץ להגיש לצד קערת אורז לבן. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: