להזמנות: 03-5178568

מתכון לגנג קייאו וואן פלה

מתכון לקאריתאילנדי ירוק בחלב קוקוס עם דג וחצילים

 

"קנג קייאו וון פלה"

קדרת קארי ירוק בחלב קוקוס עם דג וחצילים

ל- 4 סועדים

חומרים:

800 גרם פילה דג חתוך לרצועות ברוחב 4 ס"מ

חציל ערבה גדול קלוף וחתוך לקוביות בגודל ס"מ מרובע או  40 חצילים תאילנדים חצויים

2 ליטר חלב קוקוס

40 עלי קאפיר ליים (ניתן לרכוש בחנויות מזרח ומערב)

10 גבעולי בזיליקום- רק עלים

2 כפות גדושות מחית קארי תאילנדי ירוק (ניתן לרכוש בחנויות מזרח ומערב)

3 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים – למי שאוהב

3 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים- ניתן לרכוש בחנויות מזרח ומערב)

2 מטבעות סוכר דקלים כתושות (ניתן לרכוש בחנויות מזרח ומערב) או 4 כפות סוכר לבן

 

אופן הכנה:

את מחית הקארי הירוק מניחים בסיר ופותחים אותו עם מעט חלב קוקוס על אש נמוכה.

מוסיפים את החצילים, עלי הקפיר ליים עם 200 מ"ל חלב קוקוס ומערבבים על אש נמוכה למשך 2 דקות. מגבירים את האש ומוסיפים את יתרת חלב הקוקוס.

מוסיפים את הנאם פלה והסוכר ומבשלים למשך כ 7 דקות. נזהרים לא להביא לרתיחה. כשהחציל מתרכך למחצה והסוכר נמס היטב טועמים, מתקנים תיבול, ומוסיפים את הדג למשך כ 2-3 דקות נוספות. רגע לפני ההגשה מוסיפים את עלי הבזיל, מערבבים קלות ומגישים לצד אורז לבן.

 

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: