להזמנות: 03-5178568

מתכון למרק טום יאם דג

מרק טום יאם הוא המרק התאי הכי קלאסי למעשה. מרק צח, ארומאטי וחמצמץ בזכות עשבי התיבול והמרכיבים המפארים אותו. נהוג לאכול אותו בכל שעות היום ובחברותא. כאשר המרק מגיע בסיר על פתיליה במרכז השולחן לצד אורז מאודה.

 

 

 

המרכיבים לארבעה סועדים:

2 דגי ים פרוסים לרוחב לחמישה חלקים

2 בצלים פרוסים לרצועות

150 גר' פטריות שמפיניון חצויות

100 גר' פטריות יער קרועות

עגבנייה וחצי פרוסה לשש

10 גבעולי כוסברה

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

3 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים "דפוקים" וחתוך באלכסון

15 פיסות שורש גלנגל

40 עלי קפיר ליים

10 כפות רוטב מי דגים

חצי כפית מלח

לימון סחוט (לפי הטעם אך לכל הפחות 10 כפות)

פלפל חריף יבש או טרי לפי הטעם

2 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

מרתיחים במשך כרבע שעה את השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והקפיר ליים.

מוסיפים בצל ופטריות יער, עגבניות, רוטב דגים, לימון ופלפל ומבשלים במשך 4-5 דקות.

מוסיפים שמפיניון חתוך גס לבישול של עוד כדקה.

טועמים ומתקנים מליחות, חריפות וחמיצות לפי הטעם. מוסיפים את פרוסות הדג למשך כ 5 דקות על אש בינונית ומכבים את האש.

מפזרים כוסברה ובצל ירוק קצוץ מעל ומגישים לצד קערות אורז אישיות.

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: