להזמנות: 03-5178568

טום יאם גאי

מתכון למרק טום יאם עוף

מתכון למרק טום-יאם גאי (עוף) של בית תאילנדי (לארבעה סועדים)

TOM YUM GAI

 

מרק חם ומנחם ונהדר לחורף. הוא נהדר גם למי שמחפש אלטרנטיבה אקזוטית להחליף את מרק העוף היהודי כתרופת סבתא אלטרנטיבית לשפעות וצינונים. 

המרכיבים:

4 כרעי עוף גדועים לחמישיות (לבקש מהקצב) 

2 בצלים פרוסים לרצועות

250 גרם פטריות שמפיניון חצויות

150 גרם פטריות יער קרועות

2 עגבניות בינוניות חתוכות לשש

4 גבעולי בצל ירוק קצוץ

20 גבעולי כוסברה קצוצים

 120 גרם פיסות שורש גלנגל

30 עלי קפיר ליים

6 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים

4 שיני שום

6 פלפלים חריפים בינוניים חתוכים וכתושים

8- 10 כפות רוטב מי דגים

מיץ משתי לימונים סחוטים

מלח לפי הטעם

2.5 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים עם השורשים: הגלנגל, הלימון גראס והקפיר ליים.

אחרי 5 דקות הרתחה מוסיפים את העוף ומבשלים על רתיחה למשך עוד רבע שעה.

כותשים את הפלפל החריף והשום יחדיו ומוסיפים. מבשלים ל- 5 דקות נוספות.

מוסיפים את רוטב הדגים והעגבניות. ממליחים מעט יותר מהמקובל ואז מוסיפים את הלימון (אם רוצים מוסיפים גם חתיכות מהלימון עצמו) לאיזון הטעם.

לאחר כשלוש דקות נוספות בודקים שהעוף מוכן אך לא רך מאוד. מוסיפים את הבצל והפטריות לארבע דקות נוספות. מאזנים טעם באמצעות המלחה עדינה.

 מכבים את האש. מגישים. מעטרים בזמן ההגשה עם מעט כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ. מגישים לצד אורז ואוכלים בתיאבון.

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: