להזמנות: 03-5178568

מתכון למרק טום קה גאי

מתכון למרק TOM KA GAI

מתכון לטום-קאה גאי (עוף)

 

הוורסיה של דרום תאילנד למרק הטום יאם עוף הקלאסי. השוני העיקרי הוא במרקם העשיר המתקבל בזכות חלב הקוקוס שמתווסף אליו. את הטום קאה נוהגים לאכול גם עם שרימפס או פירות ים אחרים. לגרסה הצמחונית ניתן להמיר בטופו. 

 מתכון ל-4 סועדים

מרכיבים:

6 פחיות של חלב קוקוס

4 חלקים של עוף (שוק ירך  וטוסיק) גדועים ל-6-7 חלקים

2 עגבניות חתוכות לרבעים

בצל גדול חתוך גס לאורך

סלסילת פטריות שמפיניון חצויות

חופן פטריות יער קרועות גס

150 גרם גלנגל

כ-35 עלי קפיר ליים

4 גבעולים "דפוקים" וחתוכים באלכסון של למון גראס

מעט רוטב דגים

מלח

מיץ מלימון טרי

2 כפות סוכר

אורז לבן מבושל

חופן קרוע של כוסברה

גבעול בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה:

מבשלים את העוף עם חצי מכמות חלב הקוקוס, הלמון גראס, הקפיר ליים והגלנגל למשך כעשרים דקות עד חצי שעה (העוף צריך להתבשל). מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את העגבניות, הבצל והפטריות, חצי כפית מלח, 3-4 כפות רוטב דגים, שתי כפות סוכר ו-4-6 כפיות מיץ לימון. מבשלים למשך 4-5 דקות נוספות ומגישים לצד אורז לבן. מוסיפים לקערת המרק את הכוסברה והבצל הירוק. מומלץ לאכול חריף עם פלפל שאטה יבש. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: