להזמנות: 03-5178568

מרק קאו טום

מתכון של בית תאילנדי לקאו טום

 

מתכון למרק קאו טום

קאו טום הוא מרק ביתי או ליתר דיוק מרק שהוא גם נזיד אורז עשיר בטעמים. מתאים מאד גם לילדים ולתינוקות, משביע ומתעכל טוב וכמובן מאד בריא. המנה הזו מתאימה לארוחת צהריים, ערב ובמיוחד לארוחת בוקר נוסח תאילנד עם ביצה טרופה. במתכון זה מובאת גרסה של עוף קצוץ. באותה מידה ניתן להמיר את העוף בבקר קצוץ, בשרימפס או בחזיר. בתאילנד נוהגים להגיש מרק זה גם בגרסה צמחונית עם טופו. 

 

מרכיבים למתכון ל-4 סועדים:

 100 גרם אורז לבן

200 גרם כרעיים של עוף קצוצות

4 עלים של כרוב סיני חתוכים לרצועות גסות (ניתן להמיר לכרוב לבן)

גבעול של בצל ירוק קצוץ

5-7 גרם ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים דקים

חופן כוסברה טרייה קצוצה

7-8 שיני שום קצוצות ומטוגנות בהרבה שמן (80 cc) עד השחמה עדינה (לא לשרוף)

מלח

סויה בהירה

אופן ההכנה:

מנקים את האורז ומסננים פעמיים. מבשלים את האורז בסיר עם ליטר מים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים את האורז (לא מאדים) עד ריכוך כ-25 דקות.  אמור להתקבל אורז מבושל, לא דייסתי עם מספיק נוזלים למרק / נזיד. מוסיפים את העוף הקצוץ מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מוסיפים כחצי כפית מלח, טועמים ומאזנים עם -3-4 כפות סויה. בזמן האכילה נהוג להגיש עם סויה בהירה בצד וכל אחד מוזמן להוסיף על פי טעמו האישי. מוסיפים את הכרוב הסיני ומבשלים כדקה נוספת. מעבירים לקערת מרק ומוסיפים מעל בצל ירוק, כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר ואת השום המטוגן יחד. מומלץ לטפטף כמה טיפות מהשמן איתו טיגנו את השום לקבלת ארומה מקסימה. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: