להזמנות: 03-5178568

מתכון למרק קוטייאו פט טון

מתכון למרק קוטייאו פט-טון

קוטייאו פט טון היא מנת דגל נוספת מתרבות עגלות המרק והאטריות התאילנדיים. במרק זה הכוכב העיקרי הוא שוקי האווז המעשירים אותו ושמתובלים בפייב ספייס המגיע מהתרבות הסינית שחלחלה למנות תאילנדיות רבות. אז אם עלה לכם החשק להשתמש בשוקי אווז, שהם חומר גלם נפלא שממעטים להתשמש בו, מרק זה יכול להווה פתרון נהדר לארוחת צהריים או ערב קלה. 

 

מתכון ל-4 סועדים

מרכיבים:

4 שוקי אווז מנוקים מהעור

1 שקית של אטריות אורז דקות דקות מושרות במי ברז ל-3-4 שעות

חופן נבטים סיניים

4 עלים של כרוב סיני חתוך גס

חמשת הטעמים באבקה או בשקיק (ניתן להשיג בחנויות האסיאתיות)

סויה שחורה

סויה בהירה

מטבע סוכר דקלים

חופן כוסברה טרייה קצוצה

7-8 שיני שום קצוצות ומטוגנות בהרבה שמן (80 cc) עד השחמה עדינה (לא לשרוף)

גבעול בצל ירוק קצוץ

סיר עם מים חמים ומסננת חליטה

 

אופן ההכנה

מקרמלים קרמול עדין את סוכר הדקלים, מוסיפים חצי כמות של מים חמים לסיר עם חצי כפית סויה שחורה, חמשת הטעמים וכ-10 כפיות סויה בהירה. מוסיפים את יתרת המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האווז ומבשלים כשעתיים עד ריכוך. טועמים ומאזנים תיבול עם מלח. מסירים את האווז מהציר, מפרקים מהעצם ומניחים בצד עם מעט מנוזל המרק על מנת שבשר האווז לא יתייבש.

חולטים את האטריות לרגע במים חמים ומעבירים לקערת מרק. מוסיפים נבטים, כרוב סיני, אווז ואת ציר המרק. מפזרים מעל כוסברה, בצל ירוק, שום ומגישים לצד פלפלים בחומץ  או פלפל שאטה יבש.

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: