להזמנות: 03-5178568

מתכון לנאה טון

מרק הנאכל עם אטריות דקיקות.

 

 

מרכיבים לשישה סועדים:

300 גרם אטריות אורז דקיקות שהושרו במשך שעתיים במים קרים

קילו בשר צוואר שמן

3/4 חבילת נבטים

3 גבעולי סלרי (כולל עלים חתוכים לפרוסות עבות)

8 שיני שום קצוצות ומטוגנות

1/3 כוס שמן

6 עלי חסה ערבית חתוכים גס

20 גבעולי כוסברה קצוצים דק

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

6 כוכבי אניס

כפית מלח

סויה בהירה

סויה שחורה

3 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

מרתיחים 5 ליטר מים בסיר. מוסיפים את הבשר ונותנים לו להתרכך בבישול איטי כשעה וחצי (בחצי מכסה). בחצי שעה האחרונה מוסיפים לבשר את כוכבי האניס וממליחים. כשהבשר מתרכך לחלוטין מוסיפים כף סויה שחורה, כ- 12 כפות סויה בהירה ו-3 כפות סוכר.

מעבירים את הבשר לצלחת ומפוררים עם הידיים לפיסות דקות.

חולטים את האטריות במים רותחים.

מרכיבים את המנה בקערה עמוקה על פי הסדר: מניחים נבטים, אטריות חלוטות, חסה, חתיכות בשר, יוצקים מעל את המרק, מפזרים מלמעלה את השום, הכוסברה והבצל הירוק.

מגישים חם. מומלץ עם חומץ פלפלים בצד.  

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: