להזמנות: 03-5178568

מתכון לסום טאם

מתכון לסלט פפאיה ירוקה תאילנדי

 

סום טאם

סום טאם, או סלט פפאיה תאילנדי, היא מנה קלאסית ואופיינית לצפון מזרח תאילנד. נהדר ללוות אותה בסטיקי רייס ומנת בשר צלוי כגון מו טוט. חשוב להדגיש כי המנה הזאת עושה שימוש בפפאיה בוסר או פפיאה ירוקה. 

מרכיבים:

פפאיה ירוקה במשקל חצי קילו- קלופה
8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ
12 עגבניות שרי חצויות
4 שיני שום בינוניות
כ-20 גר' בוטנים קלויים קצוצים
6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים) ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק
מיץ מלימון וחצי
8 כפיות סוכר
פלפל צ'ילי חריף לפי הצורך

 

 

אופן ההכנה:

חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קולפן חותכים לרצועות דקות.

במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי.

מוסיפים את הלוביה והצ'ילי וכותשים קלות למחצה.

מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת

מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים). מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות. מפזרים את הבוטנים. טועמים ומשלימים תיבול.

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

בתיאבון!  

 

עוד על סום טאם

הכל על סום טאם

ככה זה נראה בתאילנד: הכנת סום טאם ברחובות בנגקוק

 

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: