להזמנות: 03-5178568

מתכון לפאד פיקנג פה נאה

מתכון לג'נגל קארי תאילנדי עם בקר וחצילים

 

 

 

מתכון לפאד פיקנג פה נאה

ג'נגל קארי תאילנדי נטול חלב קוקוס בסגנון איסן עם בקר וחצילים.

 

 

ל-4 אנשים למרכז שולחן.

מרכיבים:

למחית

30 גרם שורש קרצ'אי מושרה חצי שעה במים פושרים ניתן להשיג בחנויות המזרח (בשקיות של 100 גרם)

4 פלפלים חריפים גדולים

3 שיני שום קלופות

8 עלי קפיר ליים

2 גבעולי למון גראס חצויים לאלכסון לפיסות של 2 ס"מ

4 שורשים של כוסברה

מרכיבים לתבשיל:

חצי חציל ערבה מקולף חתוך לקוביות או 20 חצילים תאיים חצויים ל-2

400 גרם סינטה או שייטל חתוך לפרוסות דקות נגד השריר

4-5 גבעולים ריחן פרסי

15 גרעיני פלפל שחור גרוסים

4 כפות רוטב דגים

2 כפות של רוטב צדפות

2 כפיות גדושות של סוכר

חצי כוס ציר עוף

4 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

הכנת המחית מתבצעת במכתש ועלי. כותשים את מרכיבי המחית כ-20 דקות עד שמתקבלת מחית גסה.

בווק מחממים את השמן מעט ומוסיפים את המחית. מערבבים לאט לאט ומבשלים על אש נמוכה כדקה וחצי כדי לפתוח את הטעמים.זורקים פנימה את פרוסות הבשר ומוסיפים את רוטב הצדפות ורוטב דגים וממשיכים לערבב לאט לאט על אש נמוכה. אם משתמשים בחציל תאי במתכון מוסיפים אותו כעת יחד עם הבשר.

מוסיפים רבע כוס ציר עוף מערבבים ומבשלים כחמש דקות עד שהבשר מבושל כ50 אחוז. אם משתמשים בחציל ערבה מוסיפים אותו כעת. מוסיפים את יתרת ציר העוף, סוכר ופלפל שחור. מערבבים לאט לאט וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהבשר מבושל ורך והחצילים פריכים (לא רכים מדי). לפני שמכבים את האש מוסיפים ריחן פרסי, מערבבים לאט כ-15 שניות. מכבים את האש ומגישים. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: