להזמנות: 03-5178568

מתכון לפאק בונג גונג

מתכוני קב קם תאילנדיים פופלאריים

פאק בונג גונג

פאק בונג, ירק מים עילי, נפוץ עד מאוד בתאילנד, ובזכות השפעות סיניות הושרש גם בקולינריה התאית. לפני כעשור החלו בבית תאילנדי לגדל את הירק הזה לראשונה בישראל. כיום ניתן גם למצוא אותו בשווקים בעונה (החל מאפריל ולתוך חודשי הקיץ). בעונת החורף ובמתכון הזה המרנו אותו בתרד תורכי מאחר והוא מתנהג אותו דבר בבישול והוא גם מקובל בבישול התאי.

 

מרכיבים למנה

חצי חבילה תרד תורכי שטוף וחתוך לחצי או עלי פאק בונג בעונה

4 שרימפס קריסטל בינוני בשריון אך מנוקים מהגב עם הראש חלוטים לחצי דקה

2 שיני שום חצויות ומוכות קלות

כף וחצי רוטב צדפות

כף סויה בהירה

חצי כפית סוכר

פלפל צ'ילי חצוי לאורך

4 כפות שמן

4 כפות ציר עוף

ווק

 

הכנה:

בקערת ערבוב מכניסים את התרד, השרימפס, השום, הצ'ילי רוטב הצדפות, הסויה, הסוכר ואת ציר העוף.

מחממים את הווק ומוסיפים את השמן עד שהוא מעלה אדים. בזהירות (לא להישרף כי תעלה להבת אש) שופכים את התכולה לשמן הרותח. מערבבים למשך כחצי דקה על אש גבוהה ומגישים. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: