להזמנות: 03-5178568

מתכון לפלמוק יאט סאי גונג

מתכון לקלמארי ממולא בשרימפס

 

 

פלמוק יאט סאי גונג: קלמארי ממולא שרימפס קצוץ ואטריות

מנת פתיחה חגיגית מהים

 

מרכיבים ל-4 סועדים:

4 יחידות קלמארי בינוני גדול כולל ראשים

200 גרם שרימפס נקי (150 טחון, 50 קצוץ גס)

10  גבעולי כוסברה (ללא עלים) קצוץ דק

2 פטריות שיטאקה מושרות ואז קצוצות

1 כף שמן סומסום

8 כפות סויה

20 גרם אטריות שעועית מושרות חתוכות גס

פלפל צ'ילי חריף טרי

2 שיני שום

2  כפות רוטב דגים

כף מיץ לימון

כף מים

סיר אידוי

 

ההכנה:

חותכים פתח כניסה קטן בקלמארי לאפשר את הכנסת המילוי. מערבבים יחדיו את השרימפס, הכוסברה, השיטאקה, אטריות השעועית ושמן הסומסום ומכניסים לתוך הקלמארי. לאחר המילוי סוגרים את הראש בעזרת קיסמי שיניים.

בסיר אידוי מחומם מניחים צלחת עמוקה שבתוכה הקלמארי ומאדים למשך כעשר דקות.

במקביל, במכתש ועילי כותשים פלפל ושום. מעבירים אותם לקערה ומוסיפים את רוטב הדגים, מיץ לימון וכף מים.

לאחר האידוי חותכים באלכסון את הקלמארי ומניחים ליד המטבל.

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: