להזמנות: 03-5178568

מתכון לצוצי פלה

מתכון לדג ים מטוגן ברוטב קארי קוקוס

 

מתכון לצוצי פלה

דג ים מטוגן קריספי ברוטב קארי קוקוס אדום

 

את המתכון הזה ניתן להכין מכל סוגי דגי הים. אנו ממליצים על לברק שהוא דג ים נגיש ובעל מחיר שווה נפש. בתיאבון.

 

 

מרכיבים

 

לברק ים שלם מקוסקס ונקי במשקל של כ- 400 גרם

 

לקארי:

כף מחית קארי אדום (ניתן לקנות במכולות המתמחות)

150 מ"ל קרם קוקוס

3 עלי קאפיר ליים שהושרו במים פושרים למשך כחצי שעה

שמן לטיגון

מלח

סוכר

 

אופן הכנה:

מטגנים את הדג בשמן עמוק בטמפרטורה חמה למשך כשמונה עד עשר דקות (מחצית מהזמן לכל צד) עד דרגת וול דון. מוציאים את הדג, מנגבים מהשמן, ומנחים בצד.

בווק נפרד על להבה נמוכה מוסיפים את מחית הקארי האדום ופותחים אותה עם מעט חלב קוקוס (כ- 100 מ"ל). מוסיפים כפית וחצי סוכר וקורט מלח, מערבבים, טועמים ומשלימים תיבול.

יוצקים את הרוטב על הדג המטוגן. מעליו מזלפים שכבה נוספת של שתי כפיות מחלב הקוקוס שנותר. לסיום, קוצצים את עלי הקאפיר ליים לשערות דקות ומפזרים מעל.

מגישים לצד אורז לבן וסלט פפאיה ("סום טאם"). בתיאבון.

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: