להזמנות: 03-5178568

מתכון לקאו טום

מתכון לקאו טום- נזיד אורז תאילנדי

מתכון לקאו טום  - נזיד אורז

קאו טום הוא נזיד אורז עשיר. הוא מתאים מאד גם לילדים ולתינוקות, משביע ומתעכל טוב וכמובן מאוד בריא. המנה הזו מתאימה לארוחת צהריים, ערב ואפילו לארוחת בוקר עם ביצה טרופה. במתכון זה מובאת גרסה של עוף קצוץ. באותה מידה ניתן להמיר את העוף בבקר קצוץ, בשרימפס או בשר לבן. בתאילנד נוהגים להגיש נזיד זה גם בגרסה צמחונית עם טופו. 

 

מתכון ל-4 סועדים:

מרכיבים:

 100 גרם אורז לבן

200 גרם כרעיים של עוף קצוצות

חופן גדול של עלים של כרוב חתוכים לרצועות גסות (ניתן להמיר לכרוב לבן)

גבעול של בצל ירוק קצוץ

5-7 גרם ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים דקים

חופן כוסברה טרייה קצוצה

7-8 שיני שום קצוצות ומטוגנות בהרבה שמן (80 cc) עד השחמה עדינה (לא לשרוף)

מלח

סויה בהירה

אופן ההכנה:

מנקים את האורז ומסננים פעמיים. מבשלים את האורז בסיר עם ליטר וחצי מים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים את האורז (לא מאדים) עד ריכוך כ-25 דקות.  אמור להתקבל אורז מבושל, לא דייסתי עם מספיק נוזלים למרק / נזיד. מוסיפים את העוף הקצוץ מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מוסיפים כחצי כפית מלח, טועמים ומאזנים עם -3-4 כפות סויה. בזמן האכילה נהוג להגיש עם סויה בהירה בצד וכל אחד מוזמן להוסיף על פי טעמו האישי. מוסיפים את הכרוב הסיני ומבשלים כדקה נוספת. מעבירים לקערת מרק ומוסיפים מעל בצל ירוק, כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר ואת השום המטוגן יחד. מומלץ לטפטף כמה טיפות מהשמן איתו טיגנו את השום לקבלת ארומה מקסימה. מגישים לצד פלפלים בחומץ.

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: