להזמנות: 03-5178568

מתכון לקאו טום מט

מתכון לגלילי סטיקי רייס ממותק צלוי בגריל

מתכון לקינוח-"קאו-טום מט"

קאו טום מט הינו קינוח כפרי מסורתי מאזור איסן העושה שימוש בחומרי הגלם הטבעים של האזור בהכנת המנה: אורז דביק, חלב קוקוס, בננות ועלי צמח הבננה (עלים, לא קליפות!). אז פעם הבאה שאתם עושים פיקניק בטבע ואתם נתקלים בצח בננה, המתכון הזה נועד עבורכם. 

 

עבור ארבעה סועדים:

 

המרכיבים:

שני עלי בננה (לא הקליפות) – להפריד משדרת העלה

כוס של סטיקי רייס (אורז דביק)- להכנת האורז משרים שלוש שעות במים. לאחר מכן מאדים  15 דקות.

פחית חלב קוקוס

7 - 8 כפות סוכר

שתי בננות

 

אופן ההכנה:

מייבשים את עלי הבננה כשלוש שעות בשמש.

את האורז –הדביק יחד עם חלב הקוקוס והסוכר מבשלים כרבע שעה על אש נמוכה מאד תוך כדי ערבוב (עד שחלב הקוקוס והאורז מתאחדים). מקררים.

מנקים את עלי הבננה שייבשנו וחותכים את העלים לרצועות בגודל של 20 ס"מ על 20 ס"מ.

את התערובת שבישלנו מניחים על כל משטח במרכז (ברוחב של 3 ס"מ).

חוצים את הבננות לרבעים ומניחים כל חתיכה במרכז של כל התערובת. ומגלגלים כרול. סוגרים בעזרת קיסם.(מי שמתעקש על אופן ההכנה האותנטי קושר את העלים.)

מאדים את הרולים כחצי שעה. ניתן גם להניח על הגריל באופן הזה דרוש להשתמש בשכבה נוספת של עלה.

בתיאבון

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: