להזמנות: 03-5178568

מתכון לקוטייאו גאי

מתכון למרק אטריות אורז ועוף תאילנדי

 

מתכון לקוטייאו גאי (מרק עוף ואטריות אורז)

 

לארבעה סועדים:

מרכיבים:

6 כרעי עוף
4 ליטר מים
חצי ראש סלרי אמריקאי
200 גר' אטריות אורז שהושרו במים כחצי שעה
קופסת נבטים
רבע כרוב לבן קצוץ
12 שיני שום דפוקות קצוצות דק שטוגנו על אש נמוכה עד כדי הזהבה (לשים לב לא לטגן יתר על המידה)
כוסברה קצוצה, בצל ירוק קצוץ על פי הטעם
בוטנים קלויים קצוצים
נאם פלה (רוטב מי דגים- ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק)
מלח
רוטב סויה בהירה

 

אופן ההכנה:

מבשלים את כרעי העוף וראש הסלרי בסיר עם מים למשך שעה.

במחצית השעה מתבלים בכפית וחצי מלח, ב-4 כפיות רוטב מי דגים (נאם פלה) וברוטב סויה. המליחות אמורה להיות מודגשת.

לאחר שעה, מוציאים את כרעי העוף, מפרקים את הבשר מהעצמות ושומרים בצד.

בסיר נפרד עם מים חולטים את אטריות האורז למספר שניות על מנת להיפטר מהעמילן העודף.   מעבירים את האטריות לצלחת עמוקה, יוצקים בנדיבות מעל את המרק, מוסיפים את הנבטים, הכרוב הלבן (קצוץ דק) ונתחי העוף.

על פי הטעם, מפזרים מעל כוסברה, בצל ירוק, שום מטוגן ובוטנים קצוצים.

 

מגישים לצד רטבים לתיבול עצמי כגון נאם פלה, נאם פלה פריק, חומץ ופלפלים, צ'ילי גרוס וסוכר.

מתבלים לפי הטעם. בתיאבון!

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: