להזמנות: 03-5178568

לאטנה פלהמוק

מתכון לקלמארי על אטריות לאטנה

 

 

מתכון לאטריות "לאטנה" תאילנדי עם קלמארי (פלה מוק)

 

חומרים – 4 סועדים:

200  גרם אטריות רחבות (10 מ"מ) מושרות במי ברז כ 3 שעות

300 גרם קלמארי חתוך לחתיכות 3 ס"מ כולל הראשים

400  גרם "קאנה" (ברוקולי סיני) חתוך גס או ברוקולי רגיל

6 כפות מחית "טאי טייאו"  (מחית סויה מותססת)

 כף רוטב צדפות

4 שיני שום כתושות

חצי ליטר ציר עוף

2 כפות סוכר

כף סויה שחורה

3 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבבות בכוס מים

6 כפות שמן

 

 

ההכנה:

מחממים 3 כפות שמן במחבת ווק, מסננים היטב את האטריות ממי ההשריה וזורקים לווק. לאחר כחצי דקה מוסיפים כף סויה תוך כדי ערבוב ומכבים את האש. מוציאים את האטריות המכווצות מהווק ומעבירים לצלחת עמוקה.

את הקאנה, הקלמארי, הסויה המותססת, רוטב הצדפות, הסוכר ומצקת מציר העוף מערבבים בקערה.

בווק נקי עם 3 כפות שמן מזהיבים את השום הכתוש ומוסיפים את כל שאר החומרים מהקערה. לאחר כשלוש דקות מוסיפים את יתרת ציר העוף ומערבבים. תוך כדי רתיחה מוסיפים את קמח תפוחי האדמה שעורבב במים למשך עוד 20 שניות תוך כדי ערבוב.

את התבשיל הם הרוטב יוצקים מעל האטריות. מגישים לצד פלפל חריף בחומץ, פלפל שאטה יבש כתוש ורוטב דגים (נאם פלה) להמלחה

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: