להזמנות: 03-5178568

רוטב סויה

רטבי סויה בתאילנד

 

רוטב סויה תאילנדי

רוטב הסויה התפתח בין המאה השלישית לחמישית והחל את דרכו כמו רטבים רבים אחרים כדרך זולה ויעילה להמליח אוכל. התהליך של הכנת סויה כולל התססת פולי סויה, דגנים ותרביות עם מלח ומים.

 

יחד עם תנועת מהגרים סינים ברחבי אסיה, נדדה גם הסויה והפכה לבת בית במרבית מטבחי האזור. כך גם הגיעה הסויה לתאילנד עם שלל השפעות קולינאריות סיניות נוספות שיצרו זרם שלם של מנות תאיות סיניות.

גם האופן בו התאילנדיים קוראים לסויה לקוח מהשפה הסינית. באופן כוללני ניתן לחלק את הסויה בתאילנד למספר קבוצות. סי יו דאם (סויה כהה), סי יו קאו (סויה בהירה), סי יו ואן (סויה מתוקה), וגם פולי סויה מותססים המכונים טאו צ'יאו.

לכל אחד מסוגי הסויה תפקיד אחר. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: