להזמנות: 03-5178568

סום טאם

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי

סום טאם

סום טאם הוא סלט פפאיה ירוקה (פפאיה בוסר) חמוץ חריף העשוי מרצועות טריות ודקות של פפאיה ירוקה כתושות במכתש ועילי עם צ'ילי, ליים, סוכר, לוביה ומי דגים.

סלט הסום טאם נעשה בשלל וריאציות במספר ארצות הסביבה לרבות קמבודיה (שם הוא מכונה בוק לה הונג), וייטנאם שם הוא מכונה גוי דו דו, בלאוס, שם הוא מכונה טאם סום וכמובן בתאילנד. רוב החוקרים נוהגים לייחס אותו לתושבי לאוס אשר הפיצו אותו ברחבי תאילנד והסביבה במהלך נדודי הסחר והעבודה שלהם.

סלט הסום טאם מסכם בתוכו את מנעד הטעמים של המטבח התאיי המקומי. חמיצות מהליים והפפאיה הבוסרית, מליחות ארומאטית ממי הדגים, חריפות מפלפל הפיקנו, ומתיקות מסוכר דקלים. כל אלה נכתשים להם יחדיו במכתש ועילי כתוספת נהדרת לבשר או עוף צלוי ואורז דביק בסגנון איסן.

בתרגום מילולי משמעות השם סום טאם היא "דפוק חמוץ" המתייחס לשיטת ההכנה ולטעם החמוץ של הפפאיה הבוסרית. באופן מסורתי נהוג להכין את הסום טאם בסמוך להגשה בחריפות משתנה לבקשת הלקוח.

בנוסף למרכיבים הקלאסיים של פפאיה, צ'ילי, שום, לימון, מי דגים וסוכר, בתאילנד מכינים את הסום טאם במספר וריאציות אזוריות. בין היתר נהוג להוסיף מרכיבים נוספים לפי אזור כגון עגבניות שרי, לוביה, חצילים תאילנדיים, ממרח שרימפס, שרימפס מיובשים, סרטנים מומלחים וכבושים, אטריות ועוד.

בנוסף לפפאיה בוסר כבסיס למנה ניתן למצוא בתאילנד גם ורסיות מחומרי גלם בוסריים אחרים כגון מנגו בוסר, בננות בוסר ירוקות ועוד. 

 

למתכון להכנת סום טאם

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: