להזמנות: 03-5178568

פירות ים

סוגי פירות ים נפוצים בתאילנד

 

 

פירות ים במטבח התאילנדי

 

 

בזכות שתי רצועות חוף ארוכות בדרום המדינה, האחת שפונה למפרץ התאילנדי והשנייה לאוקיינוס ההודי, תאילנד מבורכת בפירות ים. בין אם מדובר על שרימפס, קלמארי, סרטנים, צדפות, או לובסטרים, בתאילנד תמצאו הכול ובשפע.

פירות הים מוגשים בתאילנד מפינות הרחוב ועד מסעדות יוקרה המתמחות בהם. כל סוגי פירות הים מוגשים באין ספור וורסיות: צלייה על גריל פחמים, הקפצה בלהבות, תבשילים, אידוי, מרקים, כבישה ואפילו ייבוש בשמש הטרופית הלוהטת.

באופן מסורתי פירות ים נאכלו בעיקר באזורי החוף ונעדרו ממטבחי צפון וצפון מזרח תאילנד. יחד עם זאת, בשנים האחרונות יש מגמה גוברת של גידול מיני פירות ים, לרבות זני שרימפס בשיטות מודרניות גם בפנים המדינה, לצד הפצה מסודרת מאזורי החוף. למרות שכל אזור בתאילנד עדיין שומר בקנאות על המאכלים המסורתיים שלו, כיום ניתן לראות כניסה של מנות פירות ים בכל המטבחים האזוריים של המדינה. 

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: