להזמנות: 03-5178568

פלפל צ'ילי תאילנדי

פריק קי נו: פלפל צ'ילי תאילנדי חריף

פלפל צ'ילי חריף (פריק קי נו Prik ki nu)

הפלפלים החריפים, כמו ירקות ופירות רבים שמזוהים עם אסיה (כגון אננס, תירס, עגבניות), הגיעו אליה רק לפני כ- 500 שנה בשלהי המאה ה- 16 עם סוחרים פורטוגזים וספרדים אשר נדדו עמם ממרכז ודרום אמריקה.

 

תנועת חומרי גלם הזאת תקרא ברבות הימים "ההחלפה הקולומביאנית". בזכות אותם סוחרים הפלפלים החריפים שמקורם כאמור ממרכז אמריקה השתרשו ברחבי צפון מזרח אסיה, ונמצאים כיום בשימוש נרחב מרחבי סרי לנקה ועד וייטנאם.

הזן הפופולארי ביותר בתאילנד נקרא "פריק קי נו", או בתרגום מילולי "קקי של עכבר" בגלל הגודל הקטן שלו. באנגלית קוראים לזן "Bird's eye chili" או בתרגום מילולי "צ'ילי עין הציפור".

מדובר בזן ארומאטי בעל טעמים חריפים ומלאים. כשהוא צעיר צבעו ירוק וככל שהוא מבשיל צבעו הופך לאדום וכך טעמו גם מרוכז יותר.

בית תאילנדי מגדלת פלפלי עין הציפור לשימוש המסעדה בחווה שלה. כיום גם ניתן כבר למצוא אותם בשווקים מעת לעת וגם כמובן בגינות פרטיות רבות שכן מדובר על זן פלפל שיחסית קל לגדל.

 למרות שישנם בתאילנד עוד עשרות זני פלפלים בדרגות חריפות שונות, הפריק קי נו הוא ללא ספק הפופולארי ביותר. הוא משולב לתוך תבשילים רבים, מוגש קצוץ וחי בסלטים רבים כגון סום טאם, משולב במשחות קארי טריות רבות וגם מוגש חי כתוספת לנגוס בה במנות רבות. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: