להזמנות: 03-5178568

קאב קם

קאב קם הוא סגנון קולינארי נפוץ בתאילנד המתייחס למנות המוגשות למרכז השולחן לאכילה איטית ללוות ערב ארוך של שתייה עם חברים

אם אתם מתכננים בקרוב ערב של מפגש עם חברים והרבה אלכוהול כדאי שתכירו את ארוחות הקאב קם הנהוגות בתאילנד. מדובר בארוחות המבוססות על מנות המוגשות למרכז השולחן ואשר מטרתן היא למעשה ללוות את האלכוהול בערב שמתוכנן לשתייה ארוכה וממושכת. אוכלים קצת, שותים קצת ונהנים.

 

אז מה מאפיין את מנות הקאב קם? 

המנות מאופיינות בטעמים חזקים, דומיננטיים, עזים וחריפים ורובן מוגשות בטמפרטורות החדר (מאחר והן נועדו לשבת שעות על השולחן). מפעם לפעם נהוג להגיש מנה חמה שמוגשת על פתיליה במרכז השולחן כמו טום יאם דג למשל. מנה שכזאת, שמגיעה לרוב לקראת אמצע-סוף הארוחה, מטרתה לרענן את החיך ולפתוח שוב את הלילה.

במקרה של טום יאם, לרוב מרכיבי המרק נשארים בצד לטובת הציר החם והחריף. בארוחת הקאב קם כל מנה מתבלת את המנה שלידה וכך נוצרת הרמוניה של מרכיבים וטעמים. לא תמצאו בערב שכזה קערות אורז שכן מטרת הערב היא אינה לשבוע מהר אלא להמשיך לאכול  ולשתות לאט לתוך הלילה.

 

ומה שותים? 

האלכוהול עצמו מוגש נקי ולא בקוקטיילים. בתאילנד נהוג להגיש את הכול עם קרח ולעתים גם סודה קרה. המידות ההיסטוריות למשקה הן על פי מידות מטבע (למרות שמידות המטבע כבר השתנו לאורך השנים). בדרך כלל שולחן של חברים יזמין חצי בקבוק או בקבוק שלם לערב שכזה (או וויסקי יבוא או רום-וויסקי מקומי כמו המייקונג או לאו חאו).

 

בבית תאילנדי תמצאו תפריט קאב קם שלם וגם המלצות לאלכוהול- כוכב הערב.

תפריט הקאב קם בבית תאילנדי מחולק לקבוצות ומומלץ לשלב לפחות מנה אחת מכל קבוצה על מנת לחוות את ארוחת הקאב קם: 

קאב - מנות ביס הנאכלות בידיים

יאם - מנות סלט המוסיפות חמיצות קלילות וחריפות לארוחה

בוק&נאם - מנות בשר ופירות ים לאיזון הארוחה

איסן - מנות מחבל הארץ הצפון מזרחי בתאילנד המאופיינות בחריפות וטעמים עזים.

סואן לאו- ירוקים תאים מוקפצים המאזנים את החריפות של יתר המנות.

 

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: