להזמנות: 03-5178568

קארי תאילנדי

מדריך לקארי תאילנדי

 

מבוא בסיסי לקארי תאילנדי

קארי תאילנדי, למעשה, הינו מונח רחב, מערבי במהותו המתייחס למנות העושות שימוש במשחת קארי תאילנדי. בשונה מהקארי ההודי, המוכר יותר, הקארי התאי עושה שימוש בעשבים, שורשים ועלים טריים, לעומת תבלינים יבשים כמו במטבח ההודי.

את המשחה שנוצרה משלבים בבישול יחד עם ירקות, דגים ובשר. השילוב והשימוש במשחה מושפעים מהאזורים השונים בתאילנד ומייחדים כל אזור ואזור. לעיתים, תלוי באזור, משתמשים גם בחלב קוקוס.

תושבי תאילנד עצמם אינם נוהגים לכנות את מאכלי הקארי בשם קארי אלא "פריק גנג" – שפירושו: חריף בתבשיל. כאשר תושבי תאילנד משתמשים במונח קארי הכוונה לרוב היא למנות המוכנות עם תבלינים יבשים המזכירים את  המטבח ההודי.

הגנג הוא למעשה תבשיל עשיר שנאכל לצד אורז. בדרום תאילנד לרוב התבשיל יבושל לתוך חלב קוקוס. כשמדובר על מנות קארי מאזור צפון מזרח המדינה, בו עצי הקוקוס אינם גדלים בנדיבות, הוא יבושל ללא חלב קוקוס.

ואכן, בכל רחבי תאילנד תמצאו מסעדות גנג מתמחות הנקראות "קאו רט גנג" (בתרגום מילולי "תבשיל על אורז") המציעות לרוב ארוחות מהירות וזולות של מבחר סוגי תבשילי גנג המוגשים על מצע של אורז.

 

מה יש במשחת קארי תאילנדית טיפוסית?

משחות קארי תאילנדיות מורכבות ממספר תבלינים הנכתשים יחדיו במכתש ועילי ומכילים לרוב את כל או חלק מהמרכיבים הבאים:

משחת שרימפס

פלפלי צ'ילי (אדומים וירוקים)

בצלי שאלוט

למון גראס

שום

שורש גלנגל

שורש כוסברה

עלי קפיר ליים

שורש קאראצ'אי

ותבלינים שונים כגון פלפל, זרעי כוסברה, זרעי כמון, כמון, ועוד. 

 

עוד על קארי תאילדני

קראו עוד על 5 סוגי קארי תאילנדי טיפוסי, איך מכינים קארי תאילנדי, וגם מתכוני קארי תאילנדי פופולאריים

 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: