להזמנות: 03-5178568

קוקוס

קוקוס: עץ החיים

 

 

ישנן תיאוריות רבות על מקורו של הקוקוס. כך או כך, באמצעות זרמי האוקיינוסים ועזרתם של בני אדם במסעותיהם, עצי קוקוס פזורים כיום לאורך מדינות טרופיות וסאב טרופיות רבות.

תרבויות עתיקות רבות כינו את הקוקוס עץ החיים ובצדק רב. בצורתו הטריה והצעירה (קוקוס ירוק) הוא מספק מים מלאים מינראלים ואלקטרוליטיים בריאים וגם בשר עדין במרקם ג'לי שניתן לאכול בכפית.

בצורתו הבשלה יותר ניתן להפיק ממנו בשר מלא שומנים ומינראלים טובים לשילוב בתבשילים וקינוחים וגם להפקת שמנים איכותיים (שמן קוקוס) וגם חלב קוקוס.

חלב קוקוס, שלא לבלבל עם מי קוקוס, מופק על ידי החייאת שבבי בשר קוקוס במים חמים וסחיטת הנוזל העשיר. מהנוזל הארומאטי והשומני המתקבל מכינים תבשילי קארי בסגנון דרום תאילנד.

מעניין לציין שבמטבח התאי השימוש בקוקוס הוא תלוי אזור ואקלים אשר מאפשר לגדל את עצי הקוקוס. בעוד שבצפון המדינה כמעט ולא נעשה שימוש בחלב קוקוס, בדרום תאילנד, שטופת השמש והאיים השימוש בחלב קוקוס הוא נרחב הרבה יותר.

בבית תאילנדי אנו משתמשים בטכניקות מסורתיות של סחיטת שבבי קוקוס לכל תבשילי הקארי שלנו. לשימוש ביתי מומלץ לרכוש פחיות של חלב קוקוס המשווקות במכולות האסיאתיות ורשתות השיווק ברחבי הארץ. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: