להזמנות: 03-5178568

קפיר ליים

או "כפיר ליים" העלה הריחני של תאילנד

 

קפיר ליים | כפיר ליים

עלי קפיר ליים או כפיר ליים (Kaffir lime) שמכונה גם מקרוט ליים (Makrut Lime) הוא צמח הגדל בתאילנד והסביבה והוא מהווה את אחד התבלינים החשובים ביותר במטבח התאי.

 

שימושי הקפיר ליים מרובים והוא נמצא בשילוב נרחב במטבחי דרום מזרח אסיה השונים החל מסרי לנקה ועד מטבחי קמבודיה, וייטנאם ולאוס השכנות לתאילנד.

הקפיר ליים משולב כבסיס ומרכיב להמון תבשילים החל ממרקים ארומאטיים ועד היותו המרכיב הקריטי בהכנת משחות קארי רבות.

באסיה נעשה שימוש בכל חלקי הפרי וגם בעלים, בעיקר בצורתם הטרייה. בישראל לא ניתן להשיג באופן שוטף עלי קפיר ליים טריים אך ניתן להזמין אותם במעדניות ובחנויות המתמחות ואפילו ברשתות השיווק.

חומר גלם נוסף המשווק בימים אלה הוא שמן קפיר ליים. 

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: