להזמנות: 03-5178568

רוטב צדפות

רוטב צדפות במטבח התאילנדי

רוטב צדפות

גם רוטב צדפות, כמו רוטב הסויה, הוא מהגר קולינארי שהגיע לתאילנד מסין. הוא משמש כתיבול חשוב בעשרות מנות תאיות מסורתיות. לרוב הוא מכיל ציר צדפות מסוג אויסטר, מלח, סוכר, מים וקורנפלור לעיבוי. כיום מיובא לישראל גם תחליף כשר וצמחוני לרוטב צדפות המבוסס על פטריות.

המצאת רוטב הצדפות מיוחס לבעל מסעדת אויסטרים בכפר דייגים במחוז שאנגדון בסין בשם לי קם שיונג. האגדה מספרת שיום אחד שכח לי קם את מרק האוסטרים שלו מעט יותר מדי זמן על האש וגילה רוטב כהה אך מלא טעם אשר זכה להצלחה מיידית גדולה. מעודד מהצלחתו פתח לי קם את מפעל רוטב הצדפות הראשון והשאר כפי שנאמר היסטוריה.

הירשמו למועדון הלקוחות ולניוזלטר שלנו: