המטבח התאי

הקולינריה התאית מבוססת על מסורת רבת שנים של בישול מחומרי גלם שהטבע נתן. טריים, טבעיים, בריאים.

המסורת הזו צמחה מתוך המטבחים הביתיים בכפרי תאילנד, שעשו שימוש בחומרי גלם טבעיים בלבד. עם השנים שיטות הבישול נדדו למחוזות נוספים בתאילנד. אז גם הגיעו השפעות ממטבחים אחרים – הסיני, המלזי וההודי. אלה יחד יצרו את המטבח התאי המודרני מלא העוצמה. במטבח התאילנדי קיים שימוש נרחב בבשר בקר, עוף, בשר לבן, דגים ופירות ים, לצד פירות טרופיים כמו מנגו, בננה, פפאיה, אננס, קוקוס ביחד עם ירקות טריים וחלוטים ועשבי תיבול מאזנים.

התרבות התאית מקדישה לאכילה חלק מרכזי בחיינו. ארוחות ממושכות מהוות חלק נכבד מפעילות משפחתית חברתית. מקובל להגיש לשולחן מנות קרות וחמות זו לצד זו ולאכול אותן ביחד. מרבית המנות משותפות ומוגשות למרכז השולחן, למעט אטריות הנחשבות למנה אישית ולאורז, שהוא המקבילה התאית ללחם.

נהוג לחשוב שאכילה תאילנדית מסורתית נעשית באמצעות צ’ופסטיקס, אך אלה משמשים בעיקר לאכילת אטריות. את רוב המנות התאילדניות אוכלים בעזרת כף ומזלג, כאשר המזלג משמש להעמסת הכף באורז ומעט תבשיל.

החווה שלנו

על מנת להנגיש את תאילנד לישראל בצורה האותנטית ביותר, אנו מגדלים מבחר ירקות תאילנדיים מסורתיים בחווה פרטית לשימושה הבלעדי של המסעדה (גידול עונתי).

מקאה פראו


חציל תאי ירוק קטן, בעל טקסטורה קשיחה יותר מזו של החציל המקומי. ניתן לטעום אותו בתבשיל חלב קוקוס בקארי ירוק ובמנת הג'אנגל קארי בסגנון ​איסן.

קפאו


זן של בזיל תאי הגדל בכל גינת תבלינים תאילנדית. ריחו משתלב באופן נפלא במגוון מנות בשר ופירות ים, בראשם הפאד קפאו המפורסם שלנו, טום יאם פוטק, מנות דגים ועוד.

פאק בונג


ירק ייחודי הגדל בסביבת מקורות מים ומוכר גם בשמו הלועזי "מורנינג גלורי". ניתן למצוא אותו במגוון מנות, למשל ב"פאק בונג מו קופ" בה הוא מוקפץ בלהבות לזמן קצר, מלווה ברוטב מפולי סויה מותססים עם בשר לבן קריספי.

פאק קנה


ירק תאילנדי קלאסי המכונה "ברוקולי סיני". מוגש כירק מרכזי במנות אטריות, כליווי מרענן למנות בשר וגם במנות המכילות ירק בלבד.