למון גראס

למון גראס והשימושים שלו במטבח התאילנדי

 

 

למון גראס הוא זן טרופי ממשפחת הדשא וגדל באופן טבעי ברחבי אסיה, אפריקה ואוסטרליה. הוא משמש מרכיב תיבול ארומאטי בעל ניחוחות הדר בתבשילים, מרקים וחליטות שונות.

לעשב הלמון גראס משויכות תכונות רפואיות כתרופה טבעית בהקלה על שיעול ופתיחת דרכי הנשימה. הלמון גראס הוא גם אחד מעשבי המרפא הרבים המשולבים ברפואה האיורוודית ההודית.

ניתן להשיג למון גראס בישראל גם בצורתו היבשה וגם הטריה ואף ניתן לגדלו בגינות ביתיות ועדניות.

במטבח התאי תמצאו אותו בהמון מנות כגון מרק טום יאם, כבסיס למשחות קארי רבות וכמובן בחליטת למון גראס טרי לסיום ארוחה. 

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה