מנגו

מנגו בתאילנד ובמטבח התאי

 

מנגו

המנגו הוא יליד דרום אסיה, שם הוא גדל על כל זניו מזה אלפי שנים. אל העולם החדש הוא הגיע באמצעות סוחרים פורטוגזים שלקחו אותו חזרה לארצות אמריקה החדשות.

כיום המנגו גדל בכל המדינות הטרופיות והסאב טרופיות ומהווה מקור הכנסה משמעותי בתל"ג של מדינות טרופיות רבות. בהודו לדוגמא הוא נחשב לעץ הלאומי.

בתאילנד נעשה שימוש נרחב למנגו בצורתו הבוסרית והבשלה החל משייקים, מיצים, קינוחים, רטבים (כמו רוטב לאגרול) וכמובן סלטים. 

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה