דגים

דגים ומנות דגה במטבח התאילנדי

 

 

מנות דגה בתאילנד

 

 

המטבח התאילנדי מפורסם במנות הדגה שלו. מנות הדגה התאיות נמצאות בכל סוגי המאכלים החל ממרקים, סלטים, מטבלים וכמובן בשלל מנות עיקריות. אין פלא גדול לכך. דרום תאילנד מתפארת בשני חופי ים ארוכים. האחד פונה למפרץ התאילנדי והשני לאוקיינוס ההודי. שניהם נותנים שלל עצום של דגה מגוונת לצד פירות ים כגון דיונונים, סבידה, שרימפס, לובסטר, מיני סרטנים ושלל צדפות. בנוסף, בשאר חלקי פנים המדינה נעשה שימוש נרחב בדגת אגמים ונהרות.

הדגים הם כה חשובים במטבח התאילנדי עד שאמירה עתיקה גורסת כי אורז בשדה ודגים בנהר הם סממן האושר. יתרה מכך, טעם הדגים, באמצעות רוטב ה"נאם פלה", אותו רוטב מי דגים (במידה מסוימת המקבילה התאית לרוטב הסויה שמקורו בסין) מוגש בחלק ניכר מהמנות.

המילה "פלה" בתאילנדית משמעה דג. אך ישנם כמובן עשרות סוגים בתפריטי המסעדות. להלן מספר מהעיקריים שבהם שייתכן ותפגשו במסעדות בטיולכם הבא בתאילנד. 

מוזמנים גם לעיין בתפריט ערב ותפריט עסקיות הצהריים שלנו

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה