מתכון לקנג גאי

מתכון לקדירת עוף בקארי אדום

 

 

מתכון לקנג גאי - תבשיל עוף בקארי אדום

מתכון קלאסי מהמטבח התאילנדי הביתי. כרעי עוף גדועים בסגנון האסיאתי עם קארי אדום תאילנדי. 

 

המרכיבים ל-4 עד 6 מנות:

4 כרעי עוף מחולקים לחמישיות

400 גרם נצרי במבוק, פרוסים לקוביות של 5*1 ס"מ (עדיף מאלה שמגיעות באריזת וואקום)

3 כפות פייסט של קארי אדום

חצי כוס חלב קוקוס

2 מדליוני סוכר דקלים או 2 כפות סוכר לבן

3 כפות רוטב דגים

קורט מלח

20 עלי כפיר ליים

עלים מ 6 גבעולי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

מחממים על אש נמוכה, במחבת רחבה או סיר קטן, חצי מכמות חלב הקוקוס עם הקארי האדום.

מוסיפים עוף, סוכר, רוטב מי דגים וכפיר ליים. מבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות תוך ערבוב נמרץ מדי דקה. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים 20-25 דקות נוספות עד לריכוך העוף, תוך שמערבבים היטב כל 2-3 דקות.

מוסיפים את נצרי הבמבוק ואת שאר כמות חלב הקוקוס. מבשלים 20 דקות נוספות.

מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום לדקת בישול קצרה. מגישים לצד אורז.

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה