מתכונים תאילנדיים עם חלב קוקוס

מתכונים אותנטיים תאיים על בסיס חלב קוקוס

 

מתכוני חלב קוקוס תאילנדיים

 

 

בתרבויות טרופיות רבות הקוקוס הוא עץ החיים ובצדק רב. הוא גדל בתנאים שמעטים גדלים בו (כמו למרגלות חוף הים). מענפיו ניתן לבנות סוככים לבתים ומסיבי העץ והקליפות ניתן להכין מחצלות וביגוד. בצורתו הטריה והצעירה, פרי הקוקוס הירוק מספק מים מלאים מינראלים ואלקטרוליטיים בריאים וגם בשר עדין במרקם ג'לי שניתן לאכול בכפית. מבשר הפרי הבשל ניתן להפיק שמן לבישול או לריפוי ולבסוף, ניתן גם להפיק מהפרי חלב קוקוס עשיר לתבשילים וקינוחים.

חלב קוקוס, שלא לבלבל עם מי קוקוס, מופק על ידי סחיטת הנוזל המתקבל מסחיטת שבבי בשר קוקוס במים חמים וסחיטת הנוזל העשיר. מהנוזל הארומאטי והשומני המתקבל מכינים תבשילי קארי בסגנון דרום תאילנד.

מעניין לציין שבמטבח התאי השימוש בקוקוס הוא תלוי אזור ואקלים. בעוד שבצפון המדינה וצפון מזרח המדינה באופן מסורתי כמעט ולא נעשה שימוש בחלב קוקוס, בדרום תאילנד, שטופת השמש והאיים השימוש בחלב קוקוס הוא נפוץ הרבה יותר.

בבית תאילנדי אנו משתמשים בטכניקות מסורתיות של סחיטת שבבי קוקוס לכל תבשילי הקארי שלנו. לשימוש ביתי ניתן לרכוש פחיות של חלב קוקוס המשווקות במכולות האסיאתיות ורשתות השיווק ברחבי הארץ. 

 

להלן מספר מתכונים קלאסיים על בסיס חלב קוקוס להכנה ביתית

 

קארי ירוק עם חלב קוקוס

קארי אדום עם חלב קוקוס

קארי מסמאן עם חלב קוקוס

קינוחים תאילנדיים עם חלב קוקוס

 

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה