מתכוני קארי תאילנדים

קארי תאילנדי, למעשה, הינו מונח קולינארי רחב, מערבי במהותו המתייחס למנות העושות שימוש במשחת קארי תאילנדי. בשונה מהקארי ההודי המוכר יותר, קארי תאילנדי עושה שימוש בעשבים, שורשים ועלים טריים, לעומת תבלינים יבשים כמו במטבח ההודי. את הפייסט שנוצר משלבים בבישול יחד עם ירקות, דגים, נתחי בשר ולעתים, תלוי בחבל הארץ, גם בחלב או קרם קוקוס.

תושבי תאילנד עצמם, אגב, אינם נוהגים לכנות את מאכלי הקארי בשם קארי אלא "קנג" – או תבשיל. כאשר תאילנדי משתמש במונח קארי הכוונה לרוב היא למנות המוכנות עם תבלינים יבשים כמו במטבח ההודי.

 

במדור הבא תמצאו מבחר מתכוני קארי קלאסיים ואהובים הניתנים להכנה במטבח הביתי. אך ראשית, כתמיד מומלץ להצטייד במרכיבי בסיס של המזווה התאילנדי אצל אחד מחברות הייבוא או ברשתות השיווק כמו במזרח מערב. אנו מזמינים אתכם גם לטעום מתפריט העסקיות שלנו, להזמנת שולחן: 03-5178568

 

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה