פירות ים

סוגי פירות ים נפוצים בתאילנד

 

 

פירות ים במטבח התאילנדי

 

 

בזכות שתי רצועות חוף ארוכות בדרום המדינה, האחת שפונה למפרץ התאילנדי והשנייה לאוקיינוס ההודי, תאילנד מבורכת בפירות ים. בין אם מדובר על שרימפס, קלמארי, סרטנים, צדפות, או לובסטרים, בתאילנד תמצאו הכול ובשפע.

פירות הים מוגשים בתאילנד מפינות הרחוב ועד מסעדות יוקרה המתמחות בהם. כל סוגי פירות הים מוגשים באין ספור וורסיות: צלייה על גריל פחמים, הקפצה בלהבות, תבשילים, אידוי, מרקים, כבישה ואפילו ייבוש בשמש הטרופית הלוהטת.

באופן מסורתי פירות ים נאכלו בעיקר באזורי החוף ונעדרו ממטבחי צפון וצפון מזרח תאילנד. יחד עם זאת, בשנים האחרונות יש מגמה גוברת של גידול מיני פירות ים, לרבות זני שרימפס בשיטות מודרניות גם בפנים המדינה, לצד הפצה מסודרת מאזורי החוף. למרות שכל אזור בתאילנד עדיין שומר בקנאות על המאכלים המסורתיים שלו, כיום ניתן לראות כניסה של מנות פירות ים בכל המטבחים האזוריים של המדינה. 

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה