פפאיה

פפאיה והשימושים שלה במטבח התאילנדי

 

פפאיה

אחד הצמחים הפופולאריים בארצות הטרופיות הוא הפפאיה. במקור הפפאיה הוא יליד מרכז אמריקה שנדד גם הוא לרחבי העולם הטרופי עם סוחרים מפורטוגל וספרד.

הפפאיה הוא עץ רב עונתי המניב פירות במהירות רבה (עד שלוש שנים ולעתים הרבה פחות). בכל המטבחים הטרופיים נמצאים גרסאות בוסר וגרסאות בשלות לשימוש בפרי שלו.

 

בתאילנד בצורתו הבוסרית הוא מופיע בסלטים כגון בסלט סום טאם ובמיני קארי שונים.

 

בנוסף, פרי הפפאיה הלא בשל משמש באופן מסורתי גם כמרכך בשר טבעי בזכות רמות גבוהות של פפאין. 

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה