רטבי היסוד של המטבח התאילנדי

מבוא לרוטבים השונים הנפוצים באוכל תאילנדי

 

רטבים במטבח התאילנדי

לרטבים התאילנדיים השונים יש משקל עצום באופיו של המטבח התאילנדי, הנוטה להעניק המון מרחב אישי לסועדיו. כך, שבעוד שבמטבחים רבים בעולם נהוג להגיש אוכל עם תיבול סופי, בתאילנד הסועד אחראי לאזן את הטעמים של המנה האישית שלו לפי טעמו.

מסעדות תאילנדיות רבות יציעו לסועדיהם מבחר של חומרי תיבול לרבות סויה, נאם פלה (מי דגים), נאם פלה פריק (מי דגים עם צ'ילי חריף), חומץ עם פלפלים ירוקים, סויה, רטבים לטבילה ואפילו סוכר.

בחלק זה של האתר נרחיב קצרות על רטבי היסוד במטבח התאילנדי, מקורותיהם והשימושים השונים שלהם. 

הרשמו למועדון החברים של בית תאילנדי וקאב קם להרשמה