מרק טום-יאם גאי (עוף)

מרק חם ומנחם ונהדר לחורף. הוא נהדר גם למי שמחפש אלטרנטיבה אקזוטית למרק העוף היהודי כתרופת
סבתא לשפעות וצינונים.

מתכון ל-4 סועדים

מרכיבים

4 כרעי עוף גדועים לחמישיות (לבקש מהקצב)
2 בצלים פרוסים לרצועות
250 גרם פטריות שמפיניון חצויות
150 גרם פטריות יער קרועות
2 עגבניות בינוניות חתוכות לשש
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
20 גבעולי כוסברה קצוצים
120 גרם פיסות שורש גלנגל
30 עלי כפיר ליים
6 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים חתוכים ל-5 ס”מ באלכסון
4 שיני שום דפוקות
6 פלפלים חריפים בינוניים חתוכים וכתושים
10-8 כפות רוטב מי דגים
מיץ משתי לימונים סחוטים
מלח לפי הטעם
5.2 ליטר מים

אופן ההכנה
  • 1
    מרתיחים מים עם השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והכפיר ליים.
  • 2
    אחרי 5 דקות הרתחה מוסיפים את העוף ומבשלים על רתיחה למשך עוד רבע שעה.
  • 3
    כותשים את הפלפל החריף והשום יחדיו ומוסיפים. מבשלים ל- 5 דקות נוספות.
  • 4
    מוסיפים את רוטב הדגים והעגבניות. ממליחים מעט יותר מהמקובל ואז מוסיפים את הלימון (אם רוצים מוסיפים גם חתיכות מהלימון עצמו) לאיזון הטעם.
  • 5
    לאחר כחמש דקות נוספות בודקים שהעוף מוכן אך לא רך מאוד. מוסיפים את הבצל, העגבניות והפטריות לארבע דקות נוספות. מאזנים טעם באמצעות המלחה עדינה.
  • 6
    מכבים את האש. מגישים. מעטרים בזמן ההגשה עם מעט כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ. מגישים לצד אורז ואוכלים בתיאבון.

מתכונים תאילנדיים נוספים והמלצות של יריב מלילי במגזין התאי

All THAI MAGAZINE

לחברי המועדון בלבד

הרשמה למועדון החברים