
סום טאם, או סלט פפאיה תאילנדי, היא מנה קלאסית ואופיינית בתאילנד. נהדר ללוות אותה בסטיקי רייס ומנת
בשר צלוי כגון נאה יאנג. חשוב להדגיש כי המנה הזאת עושה שימוש בפפאיה בוסר (פפאיה ירוקה).
מתכון ל-2 סועדים.
מרכיבים
2/1 פפאיה קלופה
4 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ
8 עגבניות שרי חצויות
3 שיני שום בינוניות
כ-20 גר' בוטנים קלויים כתושים קלות
4 כפות נאם פלה )רוטב מי דגים(
4 כפות מיץ לימון
6 כפיות סוכר
פלפל צ'ילי חריף לפי הצורך
אופן ההכנה
-
1
חורצים את הפפאיה הירוקה לאורך בסכין. בעזרת קולפן חותכים לרצועות דקות.
-
2
במכתש ועלי כותשים את שיני השום והצ'ילי החריף עד לקבלת מרקם משחתי.
-
3
מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת
-
4
מוסיפים את הלוביה וכותשים מעט.
-
5
מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים). מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות.
-
6
מוסיפים את הסוכר ורוטב מי הדגים. כותשים ומערבבים עד שהכל מתערבב ביחד. מוסיפים בוטנים, מערבבים מעט ומגישים.
מתכונים תאילנדיים נוספים והמלצות של יריב מלילי במגזין התאי
All THAI MAGAZINE
לחברי המועדון בלבד