
ג'נגל קארי, המוכן ממרכיבים טריים במקום וללא חלב קוקוס, מכונה בתאילנד קנג פה או פאד פיקנג פה נאה –
ג'נגל קארי תאילנדי בסגנון איסן עם בקר וחצילים.
מתכון ל-4 סועדים (מרכז שולחן)
מרכיבים
למחית:
50 גרם שורש קראצ'אי דפוק וחתוך גס
30 גרם גלנגל חתוך קטן
6 פלפלים חריפים גדולים
5 שיני שום קלופות
12 עלי קפיר ליים
2 גבעולי למון גראס חצויים לאלכסון לחתיכות של 2 ס"מ
4 שורשים של כוסברה
מרכיבים לתבשיל:
חצי חציל ערבה מקולף וחתוך לקוביות או 20 חצילים תאיים חצויים
400 גרם סינטה או שייטל חתוך לפרוסות דקות נגד השריר
8 גבעולי ריחן פרסי עם העלים
15 גרעיני פלפל שחור טרי וירוק ) יש בצנצנות(
6 כפות רוטב דגים
2 כפיות סוכר
חצי כוס ציר עוף
4 כפות שמן
מלח לאיזון טעמים
אופן ההכנה
-
1
הכנת המחית נעשית במכתש ועלי. כותשים את מרכיבי המחית כ-10 דקות עד שמתקבלת מחית גסה. (את השורש קראצ'אי שמים בצד)
-
2
מחממים בווק את השמן ומוסיפים את המחית והקראצ'אי, מערבבים לאט ומבשלים על אש נמוכה כדקה וחצי כדי לפתוח את הריחות.
-
3
מכניסים את פרוסות הבשר ומוסיפים מעט ציר וממשיכים לערבב לאט על אש נמוכה עד שהבשר מגיע ל-%50 מהבישול שלו. מוסיפים את יתר הציר לבישול ומגבירים את האש למקסימום תוך כדי ערבוב, עד לבישול סופי של הבשר.
-
4
כעת מוסיפים את החצילים ומערבבים 2 דקות נוספות. מוסיפים רוטב דגים, פלפל שחור וסוכר.
-
5
מוסיפים את הריחן תוך כדי ערבוב כ-15 שניות.
-
6
מכבים את האש ומגישים לצד אורז יסמין מאודה.
מתכונים תאילנדיים נוספים והמלצות של יריב מלילי במגזין התאי
All THAI MAGAZINE
לחברי המועדון בלבד