פאד פיקנג פה נאה - ג'נגל קארי תאילנדי עם בקר וחצילים

ג’נגל קארי, המוכן ממרכיבים טריים במקום וללא חלב קוקוס, מכונה בתאילנד קנג פה או פאד פיקנג פה נאה –
ג’נגל קארי תאילנדי בסגנון איסן עם בקר וחצילים.

מתכון ל-4 סועדים (מרכז שולחן)

מרכיבים

למחית:
50 גרם שורש קראצ’אי דפוק וחתוך גס
30 גרם גלנגל חתוך קטן
6 פלפלים חריפים גדולים
5 שיני שום קלופות
12 עלי קפיר ליים
2 גבעולי למון גראס חצויים לאלכסון לחתיכות של 2 ס”מ
4 שורשים של כוסברה

מרכיבים לתבשיל:
חצי חציל ערבה מקולף וחתוך לקוביות או 20 חצילים תאיים חצויים
400 גרם סינטה או שייטל חתוך לפרוסות דקות נגד השריר
8 גבעולי ריחן פרסי עם העלים
15 גרעיני פלפל שחור טרי וירוק ) יש בצנצנות(
6 כפות רוטב דגים
2 כפיות סוכר
חצי כוס ציר עוף
4 כפות שמן
מלח לאיזון טעמים

 

אופן ההכנה
  • 1
    הכנת המחית נעשית במכתש ועלי. כותשים את מרכיבי המחית כ-10 דקות עד שמתקבלת מחית גסה. (את השורש קראצ'אי שמים בצד)
  • 2
    מחממים בווק את השמן ומוסיפים את המחית והקראצ'אי, מערבבים לאט ומבשלים על אש נמוכה כדקה וחצי כדי לפתוח את הריחות.
  • 3
    מכניסים את פרוסות הבשר ומוסיפים מעט ציר וממשיכים לערבב לאט על אש נמוכה עד שהבשר מגיע ל-%50 מהבישול שלו. מוסיפים את יתר הציר לבישול ומגבירים את האש למקסימום תוך כדי ערבוב, עד לבישול סופי של הבשר.
  • 4
    כעת מוסיפים את החצילים ומערבבים 2 דקות נוספות. מוסיפים רוטב דגים, פלפל שחור וסוכר.
  • 5
    מוסיפים את הריחן תוך כדי ערבוב כ-15 שניות.
  • 6
    מכבים את האש ומגישים לצד אורז יסמין מאודה.

מתכונים תאילנדיים נוספים והמלצות של יריב מלילי במגזין התאי

All THAI MAGAZINE

לחברי המועדון בלבד

הרשמה למועדון החברים

15 אחוז הנחה בכל הזמנת משלוח וטייק אווי - לחצו להזמנה