פאד פיקנג פה נאה - ג'נגל קארי תאילנדי עם בקר וחצילים

ג’נגל קארי, המוכן ממרכיבים טריים במקום וללא חלב קוקוס, מכונה בתאילנד קנג פה או פאד פיקנג פה נאה –
ג’נגל קארי תאילנדי בסגנון איסן עם בקר וחצילים.

מתכון ל-4 סועדים (מרכז שולחן)

מרכיבים

למחית:
50 גרם שורש קראצ’אי דפוק וחתוך גס
30 גרם גלנגל חתוך קטן
6 פלפלים חריפים גדולים
5 שיני שום קלופות
12 עלי קפיר ליים
2 גבעולי למון גראס חצויים לאלכסון לחתיכות של 2 ס”מ
4 שורשים של כוסברה

מרכיבים לתבשיל:
חצי חציל ערבה מקולף וחתוך לקוביות או 20 חצילים תאיים חצויים
400 גרם סינטה או שייטל חתוך לפרוסות דקות נגד השריר
8 גבעולי ריחן פרסי עם העלים
15 גרעיני פלפל שחור טרי וירוק ) יש בצנצנות(
6 כפות רוטב דגים
2 כפיות סוכר
חצי כוס ציר עוף
4 כפות שמן
מלח לאיזון טעמים

 

אופן ההכנה
  • 1
    הכנת המחית נעשית במכתש ועלי. כותשים את מרכיבי המחית כ-10 דקות עד שמתקבלת מחית גסה. (את השורש קראצ'אי שמים בצד)
  • 2
    מחממים בווק את השמן ומוסיפים את המחית והקראצ'אי, מערבבים לאט ומבשלים על אש נמוכה כדקה וחצי כדי לפתוח את הריחות.
  • 3
    מכניסים את פרוסות הבשר ומוסיפים מעט ציר וממשיכים לערבב לאט על אש נמוכה עד שהבשר מגיע ל-%50 מהבישול שלו. מוסיפים את יתר הציר לבישול ומגבירים את האש למקסימום תוך כדי ערבוב, עד לבישול סופי של הבשר.
  • 4
    כעת מוסיפים את החצילים ומערבבים 2 דקות נוספות. מוסיפים רוטב דגים, פלפל שחור וסוכר.
  • 5
    מוסיפים את הריחן תוך כדי ערבוב כ-15 שניות.
  • 6
    מכבים את האש ומגישים לצד אורז יסמין מאודה.

מתכונים תאילנדיים נוספים והמלצות של יריב מלילי במגזין התאי

All THAI MAGAZINE

לחברי המועדון בלבד

הרשמה למועדון החברים