פאד קפאו

פאד קפאו היא ללא ספק הגרסה התאילנדית להמבורגר. מדובר בדוגמא קלאסית למנה אישית ואחת הפופולאריות והנפוצות ביותר בתאילנד. היא מורכבת מבשר קצוץ ומתובלן, על מצע אורז ומעל הכול ביצת עין או חביתה.
חגיגה של טעמים וארוחה מלאה ומזינה שנותנת אנרגיה להמשך היום.

מתכון לסועד 1

מרכיבים

מנה של אורז לבן מבושל.
300 גרם בשר בקר (%20 שומן).
2/1 בצל לבן חתוך לפרוסות.
4 שיני שום קצוצות.
פלפל חריף ירוק, פרוס לרצועות.
פלפל חריף אדום, פרוס לרצועות.
4 עלי בזיליקום תאילנדי או ריחן פרסי.
2 כפות סויה בהירה.
4 כפות שמן.
כף רוטב צדפות.
חצי כפית סוכר.
קורט מלח.
ביצה.

אופן ההכנה
  • 1
    מחממים מעט שמן בווק ומטגנים לדקה את השום, הצ'ילי והבצל. מוסיפים את הבשר הקצוץ ומבשלים עד שמוכן בכ- %80 .מתבלים עם סויה, סוכר, מלח ורוטב צדפות. מערבבים דקה נוספת, מוסיפים את הבזיליקום לערבוב אחרון ומגישים על אורז לבן.
  • 2
    במחבת נפרד מטגנים ביצת עין ומניחים מעל הבשר.
  • 3
    מגישים לצד רוטב מי דגים ופלפל טרי קצוץ.

מתכונים תאילנדיים נוספים והמלצות של יריב מלילי במגזין התאי

All THAI MAGAZINE

לחברי המועדון בלבד

הרשמה למועדון החברים