
מנת הצהריים הקלאסית והמוכרת. ללא עוררין, המנה התאילנדית הפופולארית ביותר בקרב הלא תאילנדיים.
מתכון ל-2 סועדים
מרכיבים
200 גרם אטריות אורז מושרות (כשעתיים לפני)
100 גרם טופו חתוך לקוביות / רצועות חזה עוף
2 ביצים
שני חופנים גדושים של נבטים
2 גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות של כ-5 ס"מ.
30 גר' בוטנים קלויים כתושים
4 כפות שמן
10-8 כפות סויה בהירה
6-5 כפיות סוכר
אופן ההכנה
-
1
בווק עם השמן מקשקשים את הביצה. מוספים את רצועות העוף/טופו ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ 3 דקות נוספות.
-
2
מוסיפים את האטריות ומערבבים עד לריכוך מוחלט של האטריות (כ-7-5 דקות).
-
3
מוסיפים את הסויה והסוכר וממשיכים לערבב כ-4-3 דקות עד לקבלת טעם שווה לכל האטריות.
-
4
לאחר מכן מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים. מקפיצים לדקה וחצי נוספת.
-
5
מגישים בצלחת ומפזרים את הבוטנים מעל.
מתכונים תאילנדיים נוספים והמלצות של יריב מלילי במגזין התאי
All THAI MAGAZINE
לחברי המועדון בלבד